Kuřecí řízek Hawaii
29. 12. 2009
Kuřecí řízek Hawaii
4 prsní řízky
| 4 plátky eidamu
| 4 půlky kompotových broskví
| 4 plátky kuř. šunky
| špetka pepře
| špetka soli
| 2 lžíce oleje
| voda na podlití
| hl. mouka
| sójová omáčka
Postup:
Kuřecí řízky
naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Pak je na
malém množství rozpáleného oleje osmahneme z obou stran. Poté mírně
podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Přidáme trošku sójové
omáčky. Měkké řízky otočíme a dáme na ně okapanou půlku broskve, plátek
šunky (toastová nebo kuřecí) a plátek sýru. Přiklopíme a ještě chvíli
mírně zahříváme. Mezitím jsme si připravili zeleninovou oblohu a
hranolky v troubě. Hotové řízky pokládáme na talíř, přidáme hranolky a
polejeme vypečenou šťávou. Přidáme zeleninovou oblohu a podáváme.