Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí řízek Hawaii

29. 12. 2009

Kuřecí řízek Hawaii


4 prsní řízky  |  4 plátky eidamu  |  4 půlky kompotových broskví  |  4 plátky kuř. šunky  |  špetka pepře  |  špetka soli  |  2 lžíce oleje  |  voda na podlití  |  hl. mouka  |  sójová omáčka

Postup:

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Pak je na malém množství rozpáleného oleje osmahneme z obou stran. Poté mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Přidáme trošku sójové omáčky. Měkké řízky otočíme a dáme na ně okapanou půlku broskve, plátek šunky (toastová nebo kuřecí) a plátek sýru. Přiklopíme a ještě chvíli mírně zahříváme. Mezitím jsme si připravili zeleninovou oblohu a hranolky v troubě. Hotové řízky pokládáme na talíř, přidáme hranolky a polejeme vypečenou šťávou. Přidáme zeleninovou oblohu a podáváme.